Kosár tartalma: 0
Összesen: 0 Ft
Bezár
A termék sikeresen a kosárba került

Műköröm, Manikűr és Pedikűr Alapanyagok Webáruháza

Termék kategóriák

Kuponkedvezmény

Jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

NAIH-76413/2014.

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom, feliratkozok az NailShop hírlevelére.

Facebook

 

_

Kiemelt termékek

Smart PNG1034.png
Cikkszám: 9050007
12 900 Ft
20160703170318_76403.jpeg
Cikkszám: 9050034-rózsaszín
14 600 Ft
 

Speciális körömformák kezdetektől napjainkig

Néhány évvel ezelőtt, amikor először találkozhattunk a hegyes stiletto körmökkel, bizony a csodájára jártunk. Egészen addig a szögletes, a kerek, a mandula körömformákon kívül mással nemigen dolgoztunk és ez a nagyon hosszú és látványos forma szinte megbotránkoztatta az érdeklődőket. Azóta megszoktuk, mitöbb, megszerettük ezt a formát, amely kecsessé, nőiessé varázsolja viselőjét.  A stiletto megjelenése után szinte folyamatosan megismerkedhetünk az újabb és formákkal, amelyek ma már széles tárházat biztosítanak a műkörmöt kedvelők számára. Lássuk tehát, hogy a mai kor modern nője milyen körömformákból tud szemezgetni. (Hagyományos formák: Szögletes köröm , Tompított szögletes, Kerek,  Mandula)

Modern formák:

Stiletto:

Jelentése: hegyes tőr, tűsarok. Hegyes forma, oldalai fentről nézve teljesen egyenesek, egyenlő szárú háromszöget formáznak és oldalról nézve is, a stresszpontoktól indulva a köröm hegyéig egyenes vonalat adnak. A köröm szabad szélénél a köröm középvonala és az oldalvonalak egy pontban találkoznak. A magassági pont a körömlemez felénél vagy hátsó harmadánál, kissé magasabban van, hogy a körömlemezhez képest hosszú szabadszélnek stabilitást adjon

Gótikus stiletto:

A gótikus, a hagyományos formához képest hajlítottabb, kecsesebb. A körmöket a készítés közben erősen hajlítjuk, ezáltal fentről nézve sokkal keskenyebb, szemből nézve pedig kereszt irányban sokkal íveltebb. A szabadszél hosszabb, mint a hagyományos stiletto forma estén, ezért a magassági pont is magasabban van, hogy a hosszú szabadszél statikailag erős maradhasson.

Gótikus mandula

A hagyományos mandula forma modernebb fajtája, mely erősebben hajlított, ezáltal szemből nézve íveltebb, fentről nézve pedig keskenyebb, erősebben szűkülő. Oldalról nézve erősebb magassági pont szükséges a kecses forma stabilitásához. Hosszát tekintve azért, hogy a szűkülő forma igazán szépen mutasson, normál sablon esetén körülbelül L-es méretet érdemes készítenünk.

Pipe:

A pipe jelentése cső, neve a cső szerű formára utal. Alapja a hagyományos szögletes forma, azonban sokkal íveltebb, hajlítottabb. Oldalai fentről és oldalról is párhuzamosak, az oldalvonalak teljesen egyenesen futnak. A köröm vége oldalról nézve nem derékszöget zár be, hanem ferdén fut a köröm sarkától a köröm középvonala felé. Fentről nézve a köröm vége íves, kerek, akárcsak a normál kerek formánál. A magassági pont és az ív nem a hagyományos, ívelt formát adja, hanem a magassági ponttól a köröm szabadszéle felé haladva teljesen egyenesen, az oldalvonalakkal párhuzamosan fut.

Stiletto - pipe: (orosz mandula)

Ez a forma két speciális forma keverékéből jött létre - oldalról nézve pipe, fentről nézve stiletto formára hasonlít, így egyesíti a stiletto kecsességét és a pipe stabilitását. Fentről nézve oldalai nem párhuzamosak, hanem összetartanak, oldalról nézve azonban az oldalvonalak egyenesek, vízszintesek. A köröm vége a pipe-hoz hasonlóan hegyes, legalább 45fokos szöget zár be. A szűkülő oldalaknak köszönhetően a köröm vége fentről nézve már nem kerek, mint a pipe-nál, hanem hegyesebb, keskenyebb formát ad.

Edge:

Jelentése: él. Nehézségét a párhuzamos oldalak és az egyenes oldallapok adják. Oldalról nézve az oldalai vízszintesek, fentről nézve pedig egyenesek, egymással párhuzamosak. A köröm vége oldalról nézve kb. 45 fokos szöget zárnak be. A köröm vége fentről nézve is különleges - a párhuzamos oldalak a köröm szabadszéle felé haladva éles szögben megtörnek és egyenes oldalú háromszöget formáznak. Szemből nézve a köröm nem íves, hanem ék alakú, középen határozott töréssel. Ez a törés nem csak a köröm alján, hanem a felületén is látható éles gerincet képez, amely a köröm középvonalánál fut végig a szabadszélen, egészen a körömágy feléig. Ennek az ék alaknak köszönhető, hogy a köröm szabadszéle a felületén sem ívelt, hanem tökéletesen egyenes oldallapokat formáz alulról és a köröm felületén is. A középvonal és az oldalvonalak a szabadszél felé haladva párhuzamosak.

Hybrid:

Jelentése: hibrid, keverék. Ez a forma a stiletto és az edge keveréke, amely egy hagyományos stiletto köröm, a középvonalnál éles gerinccel. Szinte minden szempontból a siletto köröm jegyei láthatóak rajta: egyenes, egy pontba összefutó oldalvonalak és középvonal jellemzi. A köröm középvonalánál azonban alulról nézve és a felületen is ék alakú gerinc fut végi a körömágy feléig. Szemből nézve a köröm szabadszéle nem ívelt, hanem az edge körömre jellemzően egyenes oldallapokból áll.

Bridge:

Jelentése: híd. Az edge köröm alapján készült, de nem egy élet látunk középen, hanem kettőt, amelyek híd szerűen egy fordított V alakot formáznak. Oldalról nézve az oldalak itt is vízszintesek, fentről nézve egyenesek, egymással párhuzamosak. A köröm vége oldalról nézve kb. 45 fokos szöget zárnak be. A köröm vége fentről nézve egyenes oldalú háromszöget formáznak. Szemből nézve nem íves, hanem a háztetőhöz hasonlóan ék alakú, középen határozott töréssel, mely csak a köröm alján látható. A köröm felszíne egyenes, vízszintes, amely két éles gerincet képez, a szabadszél hegyétől a stresszpontok irányába. Fentről nézve a gerincek V alakot formáznak. A köröm szabadszéle a felületén sem ívelt, hanem tökéletesen egyenes oldallapokat formáz alulról és a köröm felületén is. A középvonal és az oldalvonalak a szabadszél felé haladva párhuzamosak.

Wedge:

Az edge és a pipe körömforma speciális változata, ahol a köröm vége összezáródik. Odalról nézve az oldalai vízszintesek, fentről nézve azonban egyenesek, de szűkülnek, a hegyénél pedig teljesen összezáródnak. A köröm vége oldalról nézve az edgenek megfelelően kb. 45 fokos szöget zárnak be. A köröm felülete kerek, tehát nincsen jelen az edge-re jelemző gerinc. A magassági pont és ív megegyezik az edge formánál megismerttel, a középvonal és az oldalvonalak a szabadszél felé haladva párhuzamosak.

Monroe:

A szögletes köröm kecsesebb változata, ahol az oldalvonalak szűkülnek. Oldalról nézve a köröm oldalai vízszintesek, fentről egyenesek, de enyhén szűkülnek. A köröm vége egyenes, a sarkok pedig a szögletes formának megfelelően élesek. A középvonal és az oldalvonalak a szabadszél felé haladva párhuzamosak.

Blair:

Extrém, balance pontos, mélyen alátámasztott, erősen hajlított forma. Karcsúságát a hajlításon túl az oldalívek erősítik. Felülnézetből karcsú stiletto, oldalnézetből erős oldalfalakkal támasztott hajlított extrém forma. Viselete rendkívül stabil és kényelmes.

Finch:

Jelentése pinty, mert hasonlít a pinty csőréhez. Balance pontos köröm, mely átmenet az orosz mandula és az Edge között. A különbség az, hogy ennek a körömformának nincs éle. Különlegessége, hogy főként zseléből készül, míg a korábbi extrém formák többnyire porcelánból készültek. Kecses forma, kényelmes viselet.

 

Darabos Évi

Forrás: Perfect Nails Kft

 

Van egy különleges ajánlatunk

 
500Ft ajándékkupon

Van egy különleges ajánlatunk!

Add meg az e-mail címed és máris tiéd egy 500 Ft-os kupon!*

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom, feliratkozok az NailShop hírlevelére.