Problémás körmök, amelyek nehézséget okoznak. Milyen technika javasolt?

Problémás körmök, amelyek nehézséget okoznak. Milyen technika javasolt?

Több olyan, a vendégek által nem túl nehéz eset is előfordul, amelyet ők nem gondolnak vészesnek, a szakembernek azonban össze kell szednie a tudását ahhoz, hogy megoldja a feladatot.

Elvékonyodott köröm:

Az elvékonyodott köröm függetlenül attól, hogy el lett reszelve, leszakadt róla az anyag, vagy egyszerűen természetesen is vékony körömlemezről van szó, nehéz feladat, mivel egy túlságosan rugalmas és gyenge felületen kell dolgozni, amely ráadásul sokszor érzékeny körömággyal párosul. Emiatt mindenképpen olyan anyagot kell keresnünk, amely nagyon minimális hőképződéssel köt. A vékony körömre erős, kemény anyagot nem vihetünk fel, mert a túlzott rugalmasság miatt fel fog levegősödni. Olyan anyagra van szükség, amely enyhén rugalmas, mégis megfelelő tartást ad az elkészült körömnek. Ilyenek például a Cool Protein zselék vagy a Smart Flex Gel Átlátszó Műkörömépítő Zselé - Clear 50g, de akár a Polyacrylgel Prime termékcsalád is. Fontos azonban, hogy ilyen esetben inkább 2-3 vékonyabb rétegben dolgozzunk a köröm állapotától függően.

Megrepedt köröm:

Amennyiben megrepedt, keresztben megtört a természetes körömlemez, akkor ha még rajta van az előző anyag, első lépésként rögzíteni kell a törés vonalát. Erre használhatunk tipragasztót vagy porcelánt, esetleg acrylgelt, de ügyeljünk, hogy csak olyat, aminek kevés kötés közben a hőképzése. A rögzítés után finoman rövidítsük a körmöt (érdemes ujjbegyig rövidíteni), és távolítsunk el a törés mentén minden anyagot. Első lépésként használjunk kis hőképzéssel kötő zselét, amelybe kötés előtt selyemszálat fektetünk, majd köttetés után ismételjük meg, ezzel megerősítve a körömlemezt. Ezután készítsük el zseléből vagy acrylgelből a kívánt körmöt. Érdemes gyakrabban tölteni és ellenőrizni a körmöt, amikor a törés vonala elérte a szabadszélt, onnantól tekinthetjük újra stabilnak.

Kanál alakú köröm:

Speciális eset, mert felfelé növés miatt a szokásos anyagmennyiség elveszik benne, akár még homorú is lehet a C-ív vagy balansz pont helyett. Ugyanakkor, ha túlságosan sok anyagot használunk a domborúság elérése miatt, a növekedés során a körömágy közepén könnyen fellevegősödik. Ebben az esetben folyamatosan figyelve a töltésre visszaérkező vendég körmét, meg kell találjuk azt a vastagságot, amely még éppen elég tartást ad ahhoz, hogy ne törjön le a köröm, de még ne levegősödjön meg a körömágy közepén. Ebben az esetben is igaz, hogy érdemes rövidebb hosszt javasolni a mélyedés és a felfelé íveléstől függően, illetve néhány töltés után újra építeni a körmöt, ezzel visszaállítani egy egyenes irányt, amely azonban a növekedés folyamán újra és újra el fog indulni felfelé.

Karvaly köröm:

Szintén befolyásoló tényező, de talán könnyebben korrigálható eset, amikor a túlzottan domború körömlemez a növés folyamán lefelé ível. Ez esetben kevesebb anyag használata javasolt a magassági pont területén, hiszen az íveltséget maga a természetes körömlemez adja, a szabadszél végén azonban több anyagot használjunk, ezzel visszahúzva a lefelé növő irányt az ideális irányba. Ez bizonyos esetekben több milliméter vastag szabadszélt is eredményezhet, ezt pedig kúp alakú karbidfejjel alulról kireszeléssel tudunk korrigálni. A szabadszélt alulról vékonyítjuk, ami rövid szabadszél esetén nagyon nehéz, ez azon kevés esetek egyike, ahol a hosszabb köröm a segítségünkre van. Néhány alkalom után itt is érdemes új építést javasolni a növési irány korrigálására. Problémás körmök: rágott, elvékonyodott stb. Milyen technika javasolt? – 1. rész című cikkünkben további hasznos tippeket olvashatsz, melyek segíthetnek ezeknek az eseteknek a megoldásában.

Cikk szerzője:

Darabos Évi

Szólj hozzá

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.